fält

Vilka märkta produkter finns?

Nästan all sorts mat och blommor som går att odla eller föda upp i Sverige finns med Svenskt Sigill märke. Allt från gurkor, tulpaner, tomater, kött och mjölk.

Några märkta produkter 

I frukt och grönt disken brukar det finnas gott om Svenskt Sigill märkta produkter där finns äpplen, örtkryddor, gurka, tomat, potatis, jordgubbar, morötter och mycket mer.  

Kycklingkött från Bjärefågel, griskött från Nibble gårdsgris samt nötkött från Ejmunds, Vismarlövsgården och Malma gård. Dessutom finns det naturbeteskött bland Coops egna varumärken och Charkman i Östergötland. 

I mejerihyllan finns mjölk, youghurt och ost från Sju gårdar i Uppland.  

Blommor som tulpaner, hortensia, pelargoner, astrar kan du hitta i både mat- eller blomsteraffären. 

I frysdisken finns bland annat Findus gröna ärter. I chipshyllan finns Larssons chips och Estrellas Västkustchips. Äppelmust, cider och andra bär och fruktdycker hittar du både i mataffären och på Systembolaget, de kommer från bland annat RudenstamsTosterup eller Färna odlingar.  

Några märkande företag

Svenskt Sigill märket finns på stora rikskända företag så väl som på de små lokala som kanske bara säljer i närmaste butiken eller till och med direkt i gårdsbutiken.

Företag som till exempel Findus, Estrella, Coop, Lidl och Bjärefågel märker sitt premiumsortiment med Svenskt Sigill.

Rudenstams fruktdrycker, Nibble gårdsgris, Ejmunds kött, Larssons chips, Sju gårdar, Alverbäcks blommor är exempel på företag som har varit Svenskt Sigill certifierade länge. 

Vill du se en lista på de allra flesta företag som har en certifiering inom Svenskt Sigill så hittar du det på vår sajt för företag sigill.se