Bönder i framkant

De odlare och bönder som är certifierade enligt Svenskt Sigill är de som vill vara i framkant när det gäller hållbarhetsfrågor. De vill att Svenskt Sigill ska använda den senaste vetenskapen och forskningen och de hjälper till att omsätta den i praktiken på gården eller i odlingen.

Vill du träffa några av våra odlare och bönder som jobbar med att bli mer hållbara varje dag ute på gårdar och i växthus så titta in på vår sida på Youtube. Där finns det filmer från Skåne i söder till Polcirkeln i norr. 

Vill du veta precis alla företag som är certifierade så uppdateras den informationen dagligen på vår webbplats för företag sigill.se

Här nedan kan du läsa mer om några av våra härliga Svenskt Sigill bönder 👇

Vikentomater

Susanne och Mats från Vikentomater vann tävlingen Årets klimatbonde 2021. Vikentomater sprider matglädje och kunskap om klimatsmart produktion.

Gårdsfisk

Gårdsfisk vann år 2020. Johan Ljungquist och Mikael Olenmark Dessalles på Gårdsfisk är  fiskbönderna som har byggt upp en klimatsmart fiskuppfödning i en lada utanför Kristianstad.  Den första klimatcertifierade fisken i världen.

Nibble Gårdsgris

Magnus Johansson och Lena Lindahl på Nibble Gårdsgris vann år 2019. Nibble Gårdgris kombinerar klimatsmart produktion med god djuromsorg och har ett gediget kretsloppstänkande.

Erikstorps gård

Pernilla och Andreas satsar för framtidens grönsaksodling på sin gård Erikstorp utanför Mariestad.

Karlsfälts gård

På slätterna runt Karlsfälts gård utanför Ystad betar en besättning med helt unika får. Här på Österlen bor nämligen Sveriges enda klimatcertifierade får. En fårflock som har fått flera arbetsuppgifter för miljön.