Nästan all sorts mat och blommor som går att odla eller föda upp i Sverige finns med Svenskt Sigill märke. Allt från gurkor, tulpaner, tomater och kött.

Några märkta produkter 

I frukt och grönt disken brukar det finnas gott om Svenskt Sigill märkta produkter där finns äpplen, örtkryddor, gurka, tomat, potatis, jordgubbar, morötter och mycket mer.  

Kycklingkött från Bjärefågel, griskött från Nibble gårdsgris samt nötkött från Ejmunds, Vismarlövsgården och Malma gård. Dessutom finns det Svenskt Sigill Naturbeteskött bland Coops egna varumärken och Charkman i Östergötland. 

Blommor som tulpaner, hortensia, pelargoner, astrar kan du hitta i både mat- eller blomsteraffären. 

I frysdisken finns bland annat Findus gröna ärter. I chipshyllan finns Larssons chips och Estrellas Västkustchips. Äppelmust, cider och andra bär och fruktdycker hittar du både i mataffären och på Systembolaget, de kommer från bland annat Rudenstams, Tosterup eller Färna odlingar.  

Fisk som är uppfödd i lador med ambition att vara världens mest hållbara fisk kommer från klimatcertifierade Gårdsfisk. Den kan du hitta i många välsorterade matbutiker. 

Några märkande företag

Svenskt Sigill märket finns på stora rikskända företag så väl som på de små lokala som kanske bara säljer i närmaste butiken eller till och med direkt i gårdsbutiken.

Företag som till exempel Findus, ICA, Estrella, Coop, Lidl och Bjärefågel märker sitt premiumsortiment med Svenskt Sigill.

Rudenstams fruktdrycker, Nibble gårdsgris, Larssons chips, Alverbäcks blommor är exempel på företag som har varit Svenskt Sigill certifierade länge. 

Vill du se en lista på de företag som har en certifiering inom Svenskt Sigill så hittar du det på vår sajt för företag, sigill.se.

Erikstorps gård

Pernilla och Andreas satsar för framtidens grönsaksodling på sin gård Erikstorp utanför Mariestad.

Karlsfälts gård

På slätterna runt Karlsfälts gård utanför Ystad betar en besättning med helt unika får. Här på Österlen bor nämligen Sveriges enda klimatcertifierade får. En fårflock som har fått flera arbetsuppgifter för miljön.

Svenskt Sigill chips kommer från utmärkt potatis

Potatis som får bära miljömärkningen Svenskt Sigill kommer från svenska odlare som jobbar hårt för att minska miljöpåverkan och öka antalet insekter, fåglar och vilt vid sina fält.

Svenskt Sigill märkt fisk är hållbarare 

Vi tycker att fiskar ska behandlas som djur, att vi ska stoppa in mindre fisk än vi får ut från uppfödningen och att vi ska sluta fiska ut våra hav. 

Följ oss på Facebook och Instagram

För allting Svenskt Sigill